Tudatosság és nyitottság

Talpra magyar! - Megosztott a haza?

A társadalom szerepéről

2018. március 20. - Közéletünk

 

A Méltányosság központ írt arról legutóbb, ami már nekem is feltűnt az utóbbi időben, ez pedig a honi társadalom aktivizálódása. Szerény, helyi kezdeményezésektől kezdve a legnépszerűbb hazai TV adókig, mindenki most próbál még egy utolsó hajrát indítani a választásokig.  

A Comedy Central Magyarország is beszállt a "kampányba", a választáson való részvétel                        fontosságát hangsúlyozva. Egyszerű üzenet, hatalmas eléréssel. 

Ezek, az ún. "közvetítő intézmények", amelynek mi is tartjuk magunkat, abból a célből jöttek létre alulról szerveződve, hogy fontos társadalmi kérdésekre hívják fel az emberek figyelmét. Olyanok is elkezdtek láthatóan és nyíltan politikával foglalkozni, akik korábban nem tartották fontosan ilyen téren kinyílvánítani a véleményüket. Magánemberek és közszereplők különböző fórumokon hallatják hangjukat, az általuk fontosnak tartott értékeket közvetítve. 

Ez a leginkább azért érdekes, mert ilyen mértékű politikai aktivitást hosszú évek óta nem láthattunk. Most látszik igazán, hogy a mindent átfogó és elárasztó gyűlölet és hazugságkampány úgy tűnik, hogy a visszájára fordult. A jóérzésű embereknek már sokkal kevésbé átall kiállni a véleményük mellett. Úgy gondolom, most jött el az a pillanat, amikor az emberek ráébredtek, ők is tehetnek és felelősek a változásért. Ez a fajta véleménynyílvánítás már nagyon hiányzott a magyar közéletből, és csillogó szemmel követem ki lesz a következő, aki "coming outol". 

A médiás kampánytörvénnyel - amellyel ahhoz kötötték a tv-ben megjelenő kampányokat, hogy cserébe a csatorna nem kérhet el pénzt (ergo ingyen felületet biztosít) - már több tv csatorna is szembemegy. Az RTL Klub már korábban jelezte, hogy felületet fog biztosítani a pártoknak, ellenszolgáltatás nélkül. Ez azért nagy szó, mert az RTL-nél pénzéhesebb, agymosóbb (nem M1/TV2) csatorna kevés van, de még ők is beszálltak a buliba. A másik tetszetős kezdeményezésük, hogy a csatorna ismertebb személyiségei szólalnak meg, felhívva a figyelmet ugyanúgy a választás fontosságára, valamint az azon való részvételre, mint a CC. 

Kálid Artúr színész, több híresség mellett a "Lépjünk, hogy léphessenek" kampány keretében üzent a válaszóknak. A videó a mozgássérült emberek melletti fellépésként készült, a videót végignézve, - amelyben a politikára való nagyobb odafigyelére is bíztatnak - azonban átjön az újonnan megjelent (és a legfontosabb!) üzenet a választásról. 

Lehet naívan, de egyre jobban az az érzésem kezd lenni, hogy mindenki megmozdult. Hiába a gyűlöletkampány, valamint, hogy úgy tűnik az ország megosztottabb mint Szapolyaival a fedélzeten, ez igazából nincs így. Mindenki akinek elege van, összetart és segít ahol tud. Legyen ez egy civil kezdeményezés, amelyik visszalépésre bíztatja kedvenc pártja jelöltjét, vagy egyetemista fiúk-lányok, akik a koordinált indulást szeretnék népszerüsíteni. 

Két dolgot jegyeznék még meg így a végére. Az egyik, hogy borzalmasan irónikus lenne, ha ez a Fidesz hozná össze az országot. Bár nem a teljeset, mert a két és negyedmillió rettegő jelenleg igen távol áll az egyben levéstől. De a maradék cirka 7,5 millió, amelynek jelentős része még ha nem is tudja, kire fog vagy akar szavazni, azt legalább már látja, érzi, hogy nem ez az, amiben élni szeretne. A másik, hogy a csendes többség kezd átcsapni hangos többséggé, így okunk van bízni abban, hogy ezt a kormányt nem csak az emberek, de az ellenzék is le szeretné és le is tudja váltani. 

Ami viszont ennél is fontosabb, hogy ezután se halkuljunk el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8113755370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom még áll 2018.03.21. 14:04:23

@Ma Baker: "te lennél a legjobban felháborodva" így is ő van a legjobban felháborodva, szóval a kormány teljesítménye nem oszt és nem szoroz az ellenzéki harcinickek munkásságában, a feladatot teljesíteni kell és kész.

eßemfaßom még áll 2018.03.21. 14:07:27

@Thunder_th: tehát nem élsz itt, nem ismered a hangulatot és az ismereteidet az ellenzéki agymosásból szerzed szóval megalapozottan kurvaanyáátorbángecinek takaroggyon mész szavazni.

eßemfaßom még áll 2018.03.21. 14:14:48

@Orsósellenes:

Orsósellenes

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.01.14. óta tag.

Lófaszod van neked nem ismerősöd, harcinick :)

Közéletünk 2018.03.21. 14:16:51

@szdan: Ne legyünk naívak és ostobák erre a pillanatra! Fel szeretném hívni a Te és a többiek figyelmét arra, hogy igen, 2016-2018-ban a politikai kommunikációs trend az egész világban a gyűlöletkampányokra épült. Ugyanúgy a populista és liberális oldalon. Igen, Fidesz szerintünk egy populista párt, ezen el lehet gondolkodni. A blog írásával szeretnénk felülemelkedni ezen, és egy platformot létrehozni azért, hogy kialakulhasson vérfröcsögés-mentes vita, véleménycsere a két odlal között. Ehhez az is szükséges, hogy a kedves kommentelők megerőltessék megukat, és ne trollkodják szét a kommentszekciót.

Indriq 2018.03.21. 14:18:17

@eßemfaßom még áll: "@Thunder_th: tehát nem élsz itt, nem ismered a hangulatot és az ismereteidet az ellenzéki agymosásból szerzed szóval megalapozottan kurvaanyáátorbángecinek takaroggyon mész szavazni."

de az a román, akit ovi megvett és rá szavaznak az okés, ugye? :)

konrada 2018.03.21. 14:23:38

@Indriq:
Jaja!
...mert a gyűlöletkampány hatásos!

...legalábbis azoknál, akiknél románok szavaznak ovira...;))

Bolshevik 2018.03.21. 14:24:25

@IIIIIII: "TEHÁT a Fidesz 8 éve 6,7%-os felzárkózást hozott, az MSZP-é 6,3%-osat."

Jah, csak az MSZP felzárkózása a végére lekonyult, a Fideszé meg a végére felállt, most akkor szerinted melyik bírja majd tovább? :D

Indriq 2018.03.21. 14:25:59

@Bolshevik:
"Jah, csak az MSZP felzárkózása a végére lekonyult, a Fideszé meg a végére felállt,"

hehehe, most nem a kukacodról van szó, amikor az aktuális miniszterelnököt nézed :)

Indriq 2018.03.21. 14:27:27

@konrada: akár hiszed, akár nem, aki rendelkezik román állampolgársággal, az román.... még akkoris, ha te nagymagyarnak állítod be.

IIIIIII 2018.03.21. 14:36:24

@Bolshevik: Valóban, most nagyon faszán el lehet verni a sok EU pénzt stadionra és az valószínűleg bekerül a GDP statisztikába, de ha 2 év múlva nem jön már ennyi pénz és a stadionokat is fenn kell tartani, hidd el, hogy hamar lekonyul az is, és nem csak annyira, mint az MSZP alatt.
Nem tagadom, hogy fejlődött az ország, É-Korea is fejlődik, de az biztos, hogy a jelenlegi vezetésnek sem célja a kormányzás, csak eszköze, hogy minél több pénzt lenyúlhasson. És ez elszomorít. Az, hogy még az agymosás is megy mellé, hogy minden így a legjobb, vagy ha nem is, de MIGRÁNSVESZÉLY!!! - meg kibaszott undorító.

konrada 2018.03.21. 15:06:52

@Indriq:
...ezt írtam én is.
Van, akinél a gyűlöletkampány hatásos még akkor is, ha olyan magyarokról van szó, amilyen ő sosem volt...

Thunder_th 2018.03.21. 15:07:30

@eßemfaßom még áll:
"tehát nem élsz itt, nem ismered a hangulatot" - Ez a kijelentés nem teljesen, de többé-kevésbé helyes.

"és az ismereteidet az ellenzéki agymosásból szerzed" - Nem igaz. A sajtóból szerzem. És következtetést vonok le a tényekből. Például ténykérdés, hogy volt-e ma nemzetbiztonsági ülés? Nem volt. Miért nem volt? Mert a fidesz megakadályozta. Szeretnék-e olyan pártot hatalmon például, aki így viselkedik? Nem. Tetszettek-e a hülyéknek szóló soros plakátok? Nem, sőt. Láttam róla képet, nem az ellenzéki média miatt nem tetszik. Tetszik-e nekem, hogy egy beszélni nem tudó, gagyogó gázszerelő az ország leggazdagabb embere? Nem. Ki miatt lehet egy tehetségtelen senki az ország leggazdagabb embere? Orbán miatt. Akarok-e ilyen embert látni a miniszterelnöki székben? Nem. Na hát nálam ilyen könnyen megy a tények alapján levonni a következtetést.Lehetne még sorolni, de minek. Nem kell ehhez ellenzéki média.

"szóval megalapozottan kurvaanyáátorbángecinek takaroggyon mész szavazni. " - Nem. Lásd előző pont!

Bobby Newmark 2018.03.21. 15:26:45

@Rettegek mert ballib vagyok: Ezzel a hazugsággal kit akarsz még megetetni?

Ellopni az EUs pénzeket, felhízlalni a holdudvart BÁRKI képes, még egy balfasz LMP vagy hülye Jobbik is. Csak ők kevésbé rutinosak az ország szarrászanaszét rablásában, tehát jobb választás, mint a mindezt évtizedes rutinnal művelő Fidesz vagy MSZP.

Orsósellenes 2018.03.21. 15:37:40

@eßemfaßom még áll: Agymosott fityiszes! Teljesen mindegy, hogy te mit hiszel, mert leszarom, de a tény az akkor is tény marad! Bukni fogtok és ezt a vezéretek is tudja, ezért kapkod össze-vissza és még veri is a feleségét! Bandájából, most Kósa bukott ki legutóbb, ha megbuktok a vezéreteket és bandáját bilincsben fogják elvinni teljes vagyonelkobzás mellett, majd akkor beszélgetünk. Akkor fogod meglátni azzal az orbán hályogos szemmel, hogy mit csináltak a bűntársaitok!!

Bobby Newmark 2018.03.21. 15:44:53

@Bolshevik: Szerinted melyik időszak alatt volt gazdasági világválság?

Jakab.gipsz 2018.03.21. 15:49:34

@Toadwart66: Egy jobb élet reményében irány a politikailag korrekt, Svédország, és vissza se nézz,

Kivlov 2018.03.21. 15:50:31

@Dictus Magister:
Nem. Nem mindenki elégedett. De tudja, hogy a többi még rosszabb lenne. "...nem kicsit...nagyon..."

VáradiJános 2018.03.21. 15:52:13

@Indriq: kúrod még a kurva anyádat vagy áttértél a tetves apádra?

VáradiJános 2018.03.21. 15:53:41

@Orsósellenes: büdös pedofil geci, húzzál vissza a lányodba!

Indriq 2018.03.21. 16:12:07

@VáradiJános: a békamenet óta anyádra tértem át, legyen egy komcsi a közelemben ha ovi megnyerné a választást :)

eßemfaßom még áll 2018.03.21. 16:25:56

@Thunder_th: tehát a média általad kedvelt része által külföldre sugárzott kép alapján hozod meg a nagyon megalapozott "tényszerű" döntésed.

eßemfaßom még áll 2018.03.21. 16:27:00

@Orsósellenes: vicces vagy rasszista ballibtroll :)

Larry Silverstein 2018.03.21. 16:29:24

mocskos cikanyok mer nem huznak el mmind svedisztanba?

siman elmennek szirnek meg minden meg amugyis lefossak a svedek, orv bannak azzal kellene kampanyolni h fizeti nekik a buszt baszki

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 16:45:23

@VáradiJános: Mi van? "Progromot" hirdettél azok ellen akik nem narancstálibok? :-)) Tudod már hogy kell írni helyesen a "progromot" ?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 16:49:06

@Legeslegalja: Ha külföldön vagy, fasznak szólsz bele a dolgainkba? Marad csak ott migránska!

VáradiJános 2018.03.21. 16:52:52

@Indriq: “a békamenet óta anyádra tértem át,”

Ebben sosem leszünk kvittek, hozzá nem érnék a tetvedék vén patkàny muttidhoz

Indriq 2018.03.21. 16:55:51

@VáradiJános:
"Ebben sosem leszünk kvittek, hozzá nem érnék a tetvedék vén patkàny muttidhoz"

tudom, hogy nehezen megy a szövegértelmezés, ez tuti követelmény volt a habonyműveknél. De a te anyáddal lettünk lyuksógorok, nem az enyémmel :)

VáradiJános 2018.03.21. 16:56:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: pogrom az, te buta állat, nem tudod megjegyezni? Nem maradt időd tanulásra a gyerekmolesztálás mellett? Nagyon rá fogsz cseszni erre, te degenerált beteg korcs.

VáradiJános 2018.03.21. 16:57:30

@Indriq: egészségedre, degeneràlt

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 17:08:12

@VáradiJános: Hehehe.. te nem tudtad! Mindenki rajtad röhögött te buta állat!

medianaplo.blog.hu/2018/03/16/medianaplo_orban_viktor_volna_korunk_grosz_karolya

"VáradiJános
2018.03.17. 11:53:23
@Netuddki.: a kisköcsögök Sándor-palota dobálása és villamos-megállítása persze nem az, ugye? És a buzindex blogok balfácán kommentjei a progromok, akasztások és hasonlókra lázítással nem zavarnak, pubi?"

Szerelmet meg ne vallj neked, nincs esélyed nálam!

"Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.02.11. 15:04:21
@VáradiJános: Leplezed hogy udvarolsz nekem.
Válasz erre
VáradiJános 2018.02.11. 17:46:54
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: dehogy leplezem, kúrnálak szívesen
Válasz erre "

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 17:10:46

@Indriq: Vigyázz, mert akivel elkezd így társalogni, annak előbb utóbb felajánlja hogy leszopja!

droid_ 2018.03.21. 17:13:13

@Indriq: jolvan, nem vagy te annyira ostoba, mint amit eljatszol, szorakozzal massal.

Orsósellenes 2018.03.21. 17:14:18

@VáradiJános: Hallottad és láttad a TV.-ben (nem a fideszesen), hogy a leszopásád tárgyát képező migráns Orsós Vendel, nem elég, hogy veri a feleségét, de még minden ráutaló jelek szerint pedofil is, mert óvodásokkal kampányol! Tudom, hogy te buzi vagy nem tudsz gyereket csinálni, nekem ajánlod, hogy "húzzak vissza a lányomba", holott te buzi, ha tudnád, nincs lányom, de van egy fiam, akire büszke vagyok, mert te IQ szinten 1000 év alatt sem fogod elérni. Tudod, hogy mi a különbség te és a szopásod tárgyát képező orsós között? Válasz: A geciből még lehet ember, de belőletek már soha! Hja, még azt akartam tőled kérdezni, hogy a börtönbe (amiért pedofíliával kerültél be), elvégezted a hat elemit?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.21. 17:17:57

@Bobby Newmark:

És a felzárkózást mennyiben befolyásolja a világválság te majom ?

Az mindenkit érint. Igaz az elkúrók akkor is, előte is, és utána is a legszarabbak voltak.

Ezért nem szavaznak kedvenc elkúróidra elegen.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.21. 17:19:55

@Orsósellenes:

Aki veri a feleségét bizonyítottan az Juhász Petya.

Aki lopott bizonyítottan, az Gyurcsány Fegyenc, aki egy mocksos spicli volt rendszerváltás elött.

Aki meg iskolásokat vezényel ki, és politikai pedofíliát követ el, az meg Soros Gyuri bácsi, aki lógásra buzdítja a gimiseket, hátha akkor részt vesz valaki az elbaszott uszításában !

sas70 2018.03.21. 17:20:14

@konrada: Az ország nem a szja miatt táncolt a csőd szélén, sőt pont az egykulcsos adó volt, ami az arányokat úgy tolta el, hogy az a magasabb jövedelműeknek kedvezett, ráadásul egy csomó egyéb adóemeléssel kellett kompenzálni, aminek következményeként volt egy jó kis gazdasági visszaesés. De nem is ez az igazi lényeg, hanem az, hogy az adóék nőtt, ami miatt kisebb mértékben emelkedtek a bérek és csak kb. hat év után jutottunk oda, hogy valóban elkezdtek emelkedni miközben az adóék csökkent arra az értékre, ami korábban volt.
Csak az emlékezet rövid, a pírár meg nagy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 17:20:33

@VáradiJános: Szopnál cuncimókus? Tudjuk hogy fogazol, úgyhogy még egy doboz cigit sem áldozunk rád. Na sikerült megjegyezned a "progrom" helyes lepötyögését? Erre vágsz fel? :-))

Boross Bence 2018.03.21. 17:26:53

Gondolom, cigányokkal már nem lenne annyira szimpatikus a CC gyűlöletreklámja.

- Akarja, hogy Kolompár Dzsézönsztetem döntsön az Ön sorsáról? Ugye nem! Irány szavazni!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.21. 17:29:46

@sas70:

Marhaságokat beszélsz.

Az egykulcsos adó semmi mást nem csinált csak fehérítette a gazdaságot.
Elötte a közszférában az átlagfizu volt magasabb, most meg a versenyszféráé.

Aki 140 ezer felett 40% SZJA-t akar fizetni, mint 2009-ben az persze szavazhat az elkúrókra nyugodtan.

De elárulom, hogy újra csalni fog mindenki (ha megemelitek az SZJA-t), mert nem akarunk a ballib elkúrók kedvéért éhen dögleni a sarc miatt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 17:33:17

@Rettegek mert ballib vagyok: Te seggfej! A GDP arányos adószint ugyanakkora. Ugyanazt kifizeted, csak nem veszed észre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 17:35:22

@VáradiJános: Na mi van? Elbujdokoltál? :-)) Vagy mész dolgozni? Húzasd ki a fogaidat elől, akkor lehet lesz kuncsaftod! :-))

Orsósellenes 2018.03.21. 18:05:16

@Rettegek mert ballib vagyok: Hülye agymosott! Tudom, hogy a te borsószem nagyságú agyadban csak a pedofil miniszterelnököd mantrája maradt meg, mert több hely nem maradt az 1 biten kívül. Tudom: Soros, Brüsszel, migráncs, újabban már az ENSZ, mindenkivel összeveszünk. Ennyi a tudásotok és kész! Engem Gyurcsány nem érdekel, de nem a múlttal kellene foglalkozni, hanem a jelenleg 100 milliárdos vagyonokkal rendelkező Orsóssal és Mészáros Lőrinccel, a nemzet vejével, az MNB elnkökével, akinek 9 milliárd rokona van, ezért nem tud elszámolni a lopott pénzzel, az állatgyilkos keresztény Semjénnel stb, mert ők ugyanis tisztességesen szerezték a vagyonukat, nemde? Mit szólsz a menekülőbajnok Kósához, akit Debrecenbe Mr.20%.-nak hívnak és ez igaz tapasztalatom alapján is!

midnightcoder2 2018.03.21. 18:10:48

@Indriq: Nem tudom feltűnt-e, de az index grafikonjai ügyesen úgy vannak megszerkesztve, hogy 2010-et veszi bázisnak, és úgy ábrázolja mintha az adott pillanatban az adott szempontból azonos pozícióban lettek volna. Pl. ha megnézed a GDP növekedési listát, azon úgy látszik az egyszerűbb olvasónak, hogy lám, 2010-ben még mindenki ugyanonnan indult, aztán lám Orbánék mekkorát rontottak a helyzeten a többiekhez képest. Ha viszont az általam mutatott másik grafikont nézed ahol szépen látszik a dolog dinamikája, akkor már teljesen más a kép.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 18:12:41

@VáradiJános: Most olvastam, már pisiszexben is utazol? Bővíted a portfóliód? :-))

midnightcoder2 2018.03.21. 18:13:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A GDP arányos adószint ugyanakkora. Ugyanazt kifizeted, csak nem veszed észre."

A GDP arányos adószint akkor is ugyanakkora, ha te fizeted ki az én adómat is. Kérdés, hogy akarjuk-e a jövedelmet a képzett munkaerőtől a képzetlen felé átcsoportosítani, felgyorsítva ezzel az értékes munkaerő kiáramlását az országból.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 18:14:43

@midnightcoder2: Aha. Csakhogy az államadósság ugyanolyan ütem nőtt a Fizess alatt, miközben eltűnt 20 milliárd euró tartalék. Ja, annyi pénz elégetésével én is csinálok GDP növekedést!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 18:19:06

@midnightcoder2: Ez igaz, csakhogy a gazdagok gazdagabbak, a szegények szegényebbek lesznek így, ami csökkenti a társadalmi rétegek közötti átjárhatóságot és annak tudjuk a következményeit.

Indriq 2018.03.21. 18:26:26

@midnightcoder2: ahogy @IIIIIII rávilágított:
"@Ma Baker: A GDP-s grafikonon az látszik, hogy a 2002-2010 közötti 8 évben 52,48%-ról 58,74%-ra jutottunk. A mostani 8 évben 58,74-ről 65,44-re.
TEHÁT a Fidesz 8 éve 6,7%-os felzárkózást hozott, az MSZP-é 6,3%-osat."

és ahogy én a KSH alapján 2002-t újraszámoltam valahogy nem passzol az egész.
nézhetjük a dinamikát ahogy akarjuk.....

VáradiJános 2018.03.21. 18:45:31

@Orsósellenes: ok, mehetsz a fiadba is, nekem mindegy

VáradiJános 2018.03.21. 18:52:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ez a kihúzott fogas dolog nagyon be van kattanva nálad. Csak nem bevésődött a fogatlan vigyor képe gyerekkorodból, amikor esténként bebújt a takaród alá a tetűhintás apucid?

VáradiJános 2018.03.21. 18:53:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: “: Most olvastam, már pisiszexben is utazol?”
Èrdekel, pedo? Kapsz kedvezményt

VáradiJános 2018.03.21. 19:01:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: “Hehehe.. te nem tudtad! Mindenki rajtad röhögött te buta állat”
Mindenki lenne a kurt pedi három nicken és a két roki haverja? Hű, mindjárt kivándorlok

2018.03.21. 19:15:47

@VáradiJános: Mi van, cuncimókus? Két pofára szopsz? Még mindig nem regélted el, hogy miért loptok és miért hoztok be migriket jó pénzért Magyarországra? Putyin kéri vagy a vajdád intézi? Helyesnek tartod a fideszbűnözést?

2018.03.21. 19:20:57

Szerintem, a fideszes trolllok bűnpártoló gazemberek, aki támogatják az ország kirablását, a migráncsok titkos betelepítését és a fideszbűnözést. Aki meg a tolvajokra szavaz, az maga is lop, ezeknek a tíz körmét kalapáccsal kellene kidekorálni, hogy soha többé ne tudjanak ikszelni Magyarország kifosztóira.

Etniez 2018.03.21. 19:22:04

@Ma Baker: Hazudsz, volt már párt sokkal népszerűbb, Fidesznek is volt már nagyobb tábora.

VáradiJános 2018.03.21. 19:23:45

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: szevasz Patkány! Nem zavar a vásárolt állampolgárság, nem zavarnak a beengedett keresztény menekültek, elítélem a korrupciót, leszarom a fideszt, röhögve nézem a tetűhintás fajtátokat amint a Jobbikban reménykedtek. Nektek itt meszeltek.

VáradiJános 2018.03.21. 19:27:18

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: “ ezeknek a tíz körmét kalapáccsal kellene kidekorálni”

Nosztalgia a rohadék ávh-s kurvafattya apád esti sztorijai iránt? Zavar, hogy kint a vén geci fotója a Terror Háza pincéjének falán? Sokan leköpték már.

Alick 2018.03.21. 19:46:11

Egy értelmiségi szavazat ugyanannyit ér, mint egy egybites paraszté... ha az utóbbiakból van több, a matek alapján ők a fidesz kommunkációjának célcsoportja.

Orsósellenes 2018.03.21. 20:01:41

@VáradiJános: Te meg anyádba mehetnél, mert jól beférsz, mert akkora barlang van rajta, hogy bőven, még állva is beférsz, mert annyian megdugták anyádat, hortobágyi szürkemarhák, elefántok, zsiráfok, stb. Én megpróbáltam értelmesen beszélni veled, de mint a szopásod tárgya, Te sem állsz szóba senkivel, mert félsz!A diktátorod egy Soros bérenc és migráns, úgyhogy elküldhetnéd a kurva anyjába. A genetikai szenny arról beszél, hogy ne engedjük be a migránsokat és közben ő hozza be a te pénzeden is és jól ellátja, hogy ne mondják meg, hogy ők migránsok. Mi van a letelepedési kötvényekkel, te gazember? Ha mégegyszer a fiamat mered emlegetni, esküszöm, megkereslek te magyar anyák szégyene, hidd el a pénzem is meg van hozzá! A kurva anyáddal szórakozzál, ne velem! Tipikus fityiszes gecinek tűnő lötty vagy, akivel nem lehet értelmesen beszélni, pedig megpróbáltam! Dehát a fityisz ilyen gecimaradékokból áll, amit te is képviselsz. Nem szégyelled magad, te szürkemarha utód?

VáradiJános 2018.03.21. 20:15:40

@Orsósellenes: semmi bajom a letelepedési kötvény útján bejöttekkel, a kötvénbyel üzletelés nem etikus. Te anyázhatsz másokat, te büdös geci, de a te pereputtyod szent? Hát baszódj meg, a kamu pénzeddel együtt, büdös félcigány, bilincsben rángattatlak végig a putrid elotti utcán egy szál gatyában ha mégegyszer ráírsz a fb-omranegy olyat mint az elobb, ne játsz a tűzzel, büdös senkiházi, mert vége lesz a fair playnek, oszt kiabálhatsz diktatúrát!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 20:18:58

@VáradiJános: Mi van hímringyóka? Még akkor sem jöttél rá milyen hülye vagy, amikor többen figyelmeztettek rá, hogy valami nem stimmel a "progrommal". Szépen leégtél. :-)) Aztán mesélj, gyűjtesz már a fogászatra? Hátha kapósabb leszel a sarkon és nem anyádat kell kitolnod az esti betevőért?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 20:23:19

@VáradiJános: A csalódott kuncsaftjaid panaszkodnak hogy fogazol és nem érte meg az a doboz cigi sem amit fizettek neked érte. Fogvédőt meg tőlem többet nem kapsz, max ha herélésre mész, hogy le ne harapd a nyelved.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 20:25:02

@Váradi "progrom" János: nak kellene hívnunk téged. Mondjuk a "lábhoz!" jobban illik hozzád kiskutya. :-))

Közéletünk 2018.03.21. 20:30:08

@Rettegek mert ballib vagyok: Tényleg hihető, hogy mindenki mögött Soros van? A diákok mögött is, akik csak nem akarnak egy elhasznált oktatási rendszer martalékává válni? Vagy a civilek, akik menhelyeket, iskolákat, fogyatékkal élőket segítenek? Nem lehet mindenki ellenség, akkor tényleg a Fidesz szavazókon kívül senkinek nem lenne helye az országban (a kormány szerint). Tényleg ne dőljünk be mindennek amit a TV-ben látunk. Pont ez lenne a lényeg, egy kis kutakodás, utánajárás, hogy mi az igazság.

Kaptabakta 2018.03.21. 20:38:29

@Voznyák Pista:
Nem, nem azok vannak kevesebben akik a mostani kormánypártot támogatják, inkább azok vannak többen már 12 éve akiknek tele a hócipője a politikával és a hülye demagóg szövegekkel.
Az meg, hogy milyen jó volt az elmúlt nyolc évben, nem annak köszönhető, hogy milyen jó volt a kormánypárt, hanem annak, hogy a világban a gazdaság dübörgött. Olyan hajmeresztő gazdasági lépései voltak az előző kettő Orbán kormánynak és a géniuszainak -amik ugyan bejöttek- de ha egy kicsit megborult volna a világgazdaság, akkor olyan padló lett volna nálunk, hogy csak na. Magyarul 19-re lapot húztak és összejött, de simán borulhatott volna minden.
Ha szeretnéd, le tudom neked vezetni, kevésbé közérthetőn, bár szakmai szempontokból is, de elég az hozzá, hogy ebből a viszonylag hosszú 2010-2018-ig tartó gazdasági kiugrásból bőven alatta profitált az ország, mint más, hasonló pozícióban lévő ország, azaz ha neked az árbevételed évente 10%-kal nőt akkor egy hasonló súlyú cseh cég árbevétel kb 12-15%-kal. Persze szép az a 10%, de lehetett volna több is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 20:43:10

@Kaptabakta: "Az meg, hogy milyen jó volt az elmúlt nyolc évben, nem annak köszönhető, hogy milyen jó volt a kormánypárt, hanem annak, hogy a világban a gazdaság dübörgött."

Lószart. Az adósság ugyanolyan ütemben nőtt, csak emelkedett a GDP annak árán hogy 8 év alatt elvertek 20 milliárd eurót a tartalékokból. 10 milliárd euró manyup, 10 milliárd euró valutatartalék csökkenés. Nyolc év alatt 20 milliárd euróval a 100 milliárdos éves GDP mellett én is tudok növekedést csinálni, az nem kunszt.

Kaptabakta 2018.03.21. 20:49:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nos, igen. Ez sem elhanyagolható tényező, hogy volt olyan zsebpénz, amit be lehetett gyűjteni. Illetve azt se felejtsük el, hogy brutál drágán (még ha az osztalékokat vesszük, akkor is) megvették az elátkozott IMF hitelből a MOL pakkot az oroszoktól.
De ha figyelmesen olvastad amit leírtam, akkor az a konlúzió, hogy szép volt a növekedés, csak kicsit karcsú.
Én személy szerint nem panaszkodhatok, mert a cégem szépen nő, de ez nem a gazdaságpolitikának köszönhető, hanem leginkább az én és a cégtársam gyenge 80 órás munkahetének, de már azon gondolkozunk mi is, hogyha a FIDESZ kormányt alakít, kivisszük a céget inkább Ausztriába. Anyagilag nem jobb (több adót kell fizetni, a járulék nagyjából pariban van) de van jogbiztonság, azaz nem tudnak államosítani (vagy haver céghez kizárólagosan hozzárendelni) bármit amihez kedvük szottyan.
És eléggé sok ügyfelem szintén ezen gondolkozik, köztük Fidesz támogatók is. Ez azért eléggé beszédes...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 20:56:20

@Kaptabakta: Még csak most? Nekem van olyan vállalkozó ismerősöm, aki a Fidesz első pár hónapja után vitte ki a cégét Hongkongba és azt mondta ő soha többet itt nem vállalkozik. Milliárdos forgalmú cége volt.

agarik 2018.03.21. 21:17:31

Ugyan már.
Elcsalják a választásokat ha kell, a sorosbérenc-ballibsik meg akkor is úgy fognak ott ülni hogy hát akkor ez van, mint a nemzetbiztonsági üléseken.

Orsósellenes 2018.03.21. 21:17:41

@VáradiJános: "ne játsz a tűzzel, büdös senkiházi, mert vége lesz a fair playnek, oszt kiabálhatsz diktatúrát!"

Hú, de megijedtem! A te stílusodban folytatom tovább, nem szívesen, mert tudom, hogy tőled csak értelmesebb emberek élnek Magyarországon!

Mondd meg anyádnak, hogy ma este nem viszem ki a sarokra, mert panaszkodtak rá, hogy rosszul szop. Egyébként nem vagyok "félcigány", de ha úgy lenne, az sem lenne baj, mellesleg 34 embernek adok munkát, úgy, hogy a fityisz mindenképp meg akart győzni, hogy adjam el a vállalkozásom egy barátjuknak, de a te állításod már rasszizmus, embereket a börszínük alapján megkülönbözteted és ez már bűncselekmény, amit a BTK büntetni rendel!

Mindenki nézze meg! Így ír egy fideszes, ha nem tud valamire válaszolni! Kínlódik, fenyegetözik, mert az 1 bites értelmi képessége, amit belevert Orsós, nem terjed ki másra!

Ezek után már csak azt üzenem, nehogy én verjelek szarrá, mielőtt még felkelsz. Értelmesen beszélj te genetikai szenny!

anyadmajma 2018.03.21. 21:26:47

@Orsósellenes: na, ezt mondom már én is régóta, hogy ezekkel a @VáradiJános: féle hazaáruló bolsevik geci fideszesekkel nem lehet máshogy beszélni, mert mást nem értenek meg, annyi eszük sincs.
Szóval csak el kell küldeni őket, oda, ahová valók, és kész. Se beszélni se vitázni nem lehet velük.
A fideszben kitétel az egyszámjegyű IQ.

Boar. 2018.03.21. 21:56:52

@anyadmajma: Lehetne velük másként is beszélni csak azok a fránya ENSZ konvenciók...
Ettől függetlenül a kultúrház mögött a sötétben bármi megtörténhet...(Váradit is ott csinálta a szomszéd farkaskutyája)

f@szkivantöletek 2018.03.21. 22:10:43

Viktojnak ejveszik az ojszágját.
És mi lesz jőrincke 203 cégével, hogy fog tovább gyarapodni.
Meg az évi 100 milliárd+ (2016 év).
Nem szeretném , ha a továbbiakban bárki is a pénzem lopkodná, nyilvánosan, pofátlanul és ilyen mértékben.

Indriq 2018.03.21. 22:14:43

Az ugye mindenkinek megvan, hogy ovinak bizony le kell merészkednie a pórnéphez, mert érzi hogy nem lesz sétagalopp a választás. Az külön poén, hogy oviba kellett menni.... rákosi és csau is szívesen mutatkozott gyerekekkel :)

hobb 2018.03.21. 22:26:45

A FIDESZ és hívei ott qrják el, hogy kényszeresen a szocikkal és a liberálisokkal szemben határozzák meg magukat, miközben a szavazók egyre kisebb hányada gondolkodik így. Én pl. a "gazember-nem gazember" vagy "tolvaj-nem tolvaj" illetve a "hülyének néz-nem néz hülyének" tengelyen gondolkodom a politikusokról. Ha az Orbán egy tolvaj gazember, aki hülyének néz, rohadtul nem érdekel, hogy egy másik tolvaj gazemberrel szemben helyezkedik, világnézeti alapon. Leszarom, attól még ez marad, aki. Úgyhogy előbb vagy utóbb, amikor ezt sokan megértik, Orbánnak és a csicskahadnak vége lesz, mint a botnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.21. 22:45:55

@Boar.: "Váradit is ott csinálta a szomszéd farkaskutyája" :-))

Pop40 2018.03.21. 23:29:40

Bizony, el kell menni mindenkinek szavazni, és pokolra küldeni a fideszes maffiabandát.

Egyéniben a helyben esélyes ellenzékire, listán pedig amelyik ellenzéki párt szimpatikus (vagy legkevésbé idegesítő) feltéve, hogy biztosan 5% fölött van.

DFK 2018.03.22. 07:00:22

@sas70: az marha jó lenne mi, ha megint az adózók 10 %-a fizetné be az szja 90 %-át, ugye? A többkulcsos miatt simán kimenne százezer adófizető az euba. Aztán a prolik meg nézhetnék az államháztartási hiányt.

DFK 2018.03.22. 07:02:11

@midnightcoder2: a balos prolik persze hogy ezt akarják.

midnightcoder2 2018.03.22. 07:17:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Csak két dolgot hagysz figyelmen kívül: egyrészt, a szocik 2002-ben 55%-os GDP arányos és kb. feleakkora nominális államadóssággal rendelkezett, amit azért jóval olcsóbb volt finanszírozni, ráadásul rosszabb hitelminősítéssel rendelkező országba beruházásokat is nehezebb vonzani. A másik amivel illenék számolni de senki nem teszi, az a devizahitelek ami jellemzően a szoci időszakban lettek elköltve de Orbánék alatt okoztak problémát.

midnightcoder2 2018.03.22. 07:21:10

@midnightcoder2: Hopp, kicsit ezt túlszerkesztettem. Szóval, a szocik idején 2002-ben 55%-volt a GDP arányos államadósság a 1010-es 80% körülivel szemben, és nominálisan is megduplázódott. A hitelminősítésünk pedig elég gyászos lett.

Kurvahošigutntag 2018.03.22. 07:51:58

@DFK: "A többkulcsos miatt simán kimenne százezer adófizető az euba"

"Egykulcsos adórendszert jelenleg hét uniós tagországban alkalmaznak, mindegyik fejlődő országnak számít: Románia, Bulgária, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország és Litvánia. Ezek közül a legalacsonyabb adókulccsal Bulgária dolgozik (10%), őt követi Csehország (15%), Litvánia (15%). 16% a jövedelem- és nyereségadó Romániában, 19% Szlovákiéban, 21% Észtországban és 23% Lettországban. "

te melyik orszagba fogsz indulni ezek kozul?

$pi$ 2018.03.22. 08:04:50

@Kurvahošigutntag: "te melyik orszagba fogsz indulni ezek kozul?"

Nem ezért mennek ki, mert ott egykulcsos az adó, hanem azért, mert jobb a fizetés. Amint te is beidézted a felzárkózo országok közkedvelt módszere a munkaerő megtartására az egykulcsos adó, mi is ezt alkalmazzuk.

He felzárkózunk és nálunk is jó fizetések lesznek (ha!), akkor mi is megengedhetjük magunknak a többkulcsos adórendszert. A gazdagok drága dolgokat vesznek, ez azonban nem jelenti azt, hogy ha drága dolgokat veszünk, akkor mi is gazdagok leszünk. Az országok, ahol magas az életszínvonal többkulcsos adót használnak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ha mi is többkulcsos adót használunk, akkor nálunk is magas lesz az életszínvonal.

DFK 2018.03.22. 08:17:33

@Kurvahošigutntag: Bakker, nem érted. Ha a hazai, az eusnál lényegesen alacsonyabb fizetésemet jobban megsarcolják (csökkentik a nettó bérem), akkor kevesebb okom lesz maradni, mint menni. mert most éppen elvagyok a fizummal, de ha csökkenni kezd, akkor menni kell.

DFK 2018.03.22. 08:19:38

@$pi$: úgysem érti, hogy a többkulcsos progresszív adórendszer a gazdag országok sajátja, de nem ettől gazdagok, hanem fordítva. Ő csak azt nézi, hogyan lehetne a felfelé jutókat visszahúzni. Mert a baloldali esélyegyenlőség azt jelenti, hogy mindenki egyformán esélytelen legyen (kivéve a főelvtársakat).

DFK 2018.03.22. 08:22:15

@Kurvahošigutntag: Mi a közös az egykulcsos adójú országokban? Nem segítek, gondolkozz!

kvadrillio 2018.03.22. 08:22:28

munkanélküliség ????... NU, EZÉRT A LEGROTHADTABB RENDSZAR A KAPITALIZMUS !!!!! MERT EZ AZÉRT VAN, HOGY A MULTIK PROFITNÖVELŐ SZISZTÉMÁJÁT VALÓSÍTSA MEG !
EZÉRT PEDIG DÖGÖLJÖN MEG ORBÁN !!! MERT EZ IS AZT MUTATJA, HOGY A MAGYAR RENDSZARVÁLTÁS IS CSAK ORBÁN, MÉSZAROS ÉS A HOZZÁJUK HASONLÓK MEGGAZDAGODÁSÁÉRT VOLT !

Így lettünk Orbánék alatt a gazdasági kivándorlók országa
Gyükeri Mercédesz
Gyükeri Mercédesz
76

$pi$ 2018.03.22. 08:25:36

@DFK: Tudom, hogy nem érti, nem akarja érteni. :(

A módszer egyszerű: eldönti, hogy kik a gonoszak és kik a jók, aztán minden amit a gonoszak csinálnak gonosz, minden amit a jók csinálnak, helyes. Kész, gondolkodás letudva egy életre.

Már másra nincs szükség, mint megmagyarázni, hogy egy-egy döntés miért is rossz, de ezt meg átvállalja az internet, az indexet ezért fizetik. Lehetne olyan ketrec a nyitólapon, hogy "ma miért elfogadhatatlan, amit *ezek* csináltak". Vajon azért, mert csökkentették a rezsit vagy azért, mert nem csökkentették eléggé? :)

$pi$ 2018.03.22. 08:28:01

@kvadrillio: "Így lettünk Orbánék alatt a gazdasági kivándorlók országa"

És a régió melyik országa az, ahol jelentősen kisebb a kivándorlás? Segítek, egyik sem. Tőlünk annyian vándorolnak el, mint németországból. Hát ha ezt tényleg az Orbánék tették volna, akkor leborulhatnánk előttük hálát rebegve. De persze nem csak rajtuk múlott...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.22. 08:35:23

@midnightcoder2: Csakhogy az államadósság pont ugyanolyan ütem nő, a kb 100 milliárd eurós GDP-nk pedig úgy nőtt a 8 év alatt, hogy a Fidesz kormány elvert 20 milliárd euró tatalékot. 10 manyup, 10 valutatartalék. Én is tudok összesen tizen valahány százalék GDP növekedést elérni ha ahhoz felhasználok 20 százalék tartalékot.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.22. 08:37:34

@midnightcoder2: Ja, a 4 százalékos IMF hitelt Orbánék a tartalékokból és 5 százalék feletti dollárhitelből fizették vissza. A számok makacsok ám!

$pi$ 2018.03.22. 09:01:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A számok makacsok ám!"

Vicces, amikor azt hozod fel az mszp eredményeként, hogy milyen kedvező mentőcsomagot intézett az országnak. :D

Amúgy nem, nincs igazad:

"Az IMF-hitelek lehető legalacsonyabb kamata ugyan csak 1,09 százalék éves szinten, de az összeg emelkedésével és a futamidővel ez 3,09-4,09 százalékra is felszökik. A kamat ráadásul változó és emelkedhet is, közben futamidő viszonylag rövid. Jelenleg nem látszik érdemleges kamatelőny a nemrég kibocsátott dollárkötvényekhez képest – tudtuk meg piaci szakértőktől."

privatbankar.hu/kotveny/ennyi-az-imf-hitel-kamata-valojaban-es-ezert-nem-tul-kedvezo-jelenleg-255578

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.22. 11:17:26

@$pi$: Ja, igazad van! 1 és 4 százalék közötti. Köszike! Az meg tény hogy az IMF hitel kifizetésekor 5 százalék feletti kamattal vettek fel 5,2 milliárd dollárt 2013-ban.

$pi$ 2018.03.22. 11:22:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az megvan, hogy 4 éves mentőcsomag kapatait veted össze a 10 éves kincstárjegy kamataival, ugye?

sas70 2018.03.26. 13:21:26

@DFK: Nem mondtam ilyet, hogy az adózók 10%-a fizesse az szja 90%-át!
Az adórendszer pedig nem csak szja kérdés. Az adórendszernek nem igazságosnak kell lennie, hanem arányosnak aszerint, hogy a társadalom szerkezetében milyen jövedelem tulajdonosnak, milyen a teherbíró képessége, beleértve ebbe a gazdaság többi szereplőjének teherbírását is. Csak ez szakmai kérdés, nem csak politika. Most meg csak politika és szerintem még rossz politika is. Ami az elmúlt nyolc évben történt, az nem gazdaságpolitika, hanem a rövidtávú politikai céloknak alárendelt gazdaság, ami pont olyan káros, mint a korábban sokat szapult osztogatás.
A legnagyobb probléma, hogy ez pont olyan időszakban történik, amikor a világgazdasági körülmények, a növekedés miatt, egy kegyelmi időszak van, de a jelek alapján ennek hamarosan vége és akkor majd nagyon fájdalmas lesz újra.
A legfelháborítóbb az egészben az, hogy lassan 30 éve ez megy, mert amíg nem ég a ház, addig semmilyen politikai akarat nincs ezen változtatni. Ebből a szempontból megérdemelné Orbán, hogy nyerjen és neki kelljen megenni a szart, amit csinált. Persze semmi kétségem, hogy nem ő lenne a hibás, hanem sorosgyurcsány meg a migráncsok.