Tudatosság és nyitottság

Köszönjük, elég volt

2018. április 02. - Közéletünk

Szomorú látvány fogadott a Facebook hírfolyamon, húsvét reggelén. Ami nekünk ugyebár egy keresztény identitásból fakadó, örömteli, békés ünnep.

koszinem.JPG

Maxon pörög 6 nappal a választások előtt a kampánygépezet.

Sajnos egyre gyakrabbak az ilyen és hasonló gyűlöletkeltő, álhír-szagú tartalmak a mindennapjainkban. Mind a kormány, mind az ellenzéki oldalon teljes gőzzel dolgoznak a marketingpolitikusok és a fanatizált aktivisták azért, hogy meggyőzzék a másik oldalt a saját igazságukról.

A kormány nem tett sok ígéretet 2014 óta, de azt a keveset, amit ígért, betartotta. 2015-ös menekültválság óta egyoldalúan irányítja a közbeszédet, méghozzá sikerrel, hisz nem lettünk eddig, és a jövőben sem tervezünk Bevándorlóország lenni! Szavazóbázisa nagy részének, úgy tűnik, alacsonyan van a léc azt illetően, hogy mit is kellene az országban rendbe tenni kezdve az oktatástól az egészségügyig.

Ne feledkezzünk meg az ellenzékről. Ne kenjünk mindent a jelen kormány 4, akár 8 éves munkájára. Mit csinált az ellenzék a kampányidőszak kezdetéig? Néhány kivétellel nem sokat. NOlimpia, ingatlanügyek feltárása, elnöki násztáncok és radikalizmusból átfejlett sikeres néppártosodás? Hát kérem, ezek a legfontosabbak? Nem azon kellett volna dolgozni, hogy valódi változás kezdődjön meg kicsiny, de szeretett hazánkban? 4, azaz nyolc éven keresztül kampányolni, (közösségi) támogatást gyűjteni a közös(?) ügy érdekében. Folyamatosan azért dolgozni, mint az állampolgárok érdekeit képviselő politikusok, hogy Magyarország kitörjön a posztszocializmus mocsarából. Azért, hogy emberekhez hű demokrácia alakulhasson végre ki, fejlődő gazdasággal párosulva. Olyan fejlődés, ami mindenki számára elérhető, amiből széles rétegek részesülhetnek, nem csak egy szűk, kiváltságos kör.

Amikor kiváltságos rétegek ragadják magukhoz a hatalmat

...és a javak legnagyobb részét, azt hívjuk oligarchisztikus rendszernek. Talán mindenki elfogadja a tényt, hogy a jelen kormány kelet felé fordult. A Fidesz vezetés úgy gondolja, hogy az országunk jövőképének jelentős része orosz mintázatban a legjobb. Jó lenne, ha minél több polgártársunk észrevenné, hogy látványosan putyini módra szervezik országunkat 8 éve. Komolyan, nem emlékeztek a történelem órákra, amikor az eszmék exportálásáról volt szó gazdasági érdekterjesztés céljából?

Igen, mondhatjuk, hogy a nyugat, az USA-val az élén is pontosan ugyanezt csinálja. Nem létezik mindenek felett álló igazság. Mindkét oldalnak megvan a saját igazsága. Mindkét oldalnak megvannak az érvei és ellenérvei egymással szemben, de megegyezésre soha nem jutnak. A nyugati érzelmű libsik nyávognak, a hazafiasnak képzelt populisták kirekesztenek. Köszönjük elég volt ebből!

Szerintem nyilatkozhatom jó néhány magyar nevében, hogy elegünk van, köszönjük, nem kérünk a további gyűlöletkeltésből.

Köszönjük, nem kérjük a pártpolitikai érdekek mentén zajló gyalázkodásból. Nincs szükségünk ekkora mértékű rágalomhadjáratokra. Mi ez? Trash-reality showműsor? Köszönöm, azt majd megnézem az egyik kereskedelmi tévécsatornán, ha van hozzá kedvem.

Köszönjük, nem kérjük, hogy lenyomják a torkunkon a sok hazugságot, meg a parázsló gyűlöletkampányokat. Családok, baráti társaságok szakadnak szét ezek hatására. 

Fogjunk inkább össze. Próbáljunk meg sárdobálás nélkül beszélgetni családtagjainkkal, barátainkkal, szánjunk még egy hetet, mi, átlagemberek a politikára. Hangsúlyozzuk: sárdobálás nélkül. Nézzünk mindig utána, ha egy olyan témáról beszélünk, ahol érezzük, gyűlöletet kelt bennünk.

Mert azt köszönjük, nem kérjük.

 

Blogunk célja a józanabb közbeszéd kialakulásának támogatása, a gyűlöletkeltés visszaszorítása. Ha szeretnél még hasonlókat olvasni, kövess be minket Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5013800318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arturdent 2018.04.02. 20:36:47

Üdv!
Igazatok van, ez a legmocskosabb kampány ever. Már a pártok arra sem veszik a fáradtságot, hogy programokkal szorakázzanak, alapvetően biodiszletek vagyunk egy játszmában amiről fogalmunk sincs.
Mindegyik oldal az indulatok keltésével van elfoglalva. Valakinek meg kéne írni egy kampány etikettet és elfogadtatni a szeplőkkel.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.03. 07:14:55

A ballibek gyűlöletkampánya egyre erősebb, ez tény. Tombolnak, mert érzik vesztüket.